Alergatul reprezinta o pasiune pentru tine? Iata de ce echipament ai nevoie!

Alergatul reprezinta o pasiune pentru tine? Iata de ce echipament ai nevoie!

In cazul in care constientizezi beneficiile fizice si psihologice ale alergatului regulat, iti place sa o faci si ai chiar si prieteni alaturi de care impartasesti aceasta pasiune, tot ce a mai ramas este sa te asiguri ca ai un echipament adecvat pentru alergare.

Acest echipament nu se refera la o simpla sapca ce te protejeaza de soare, ci la produse ce iti pot imbunatati performanta, spori siguranta, dar si care iti ofera perspective asupra progresului tau. Citeste in continuare acest articol pentru a afla ce elemente sunt esentiale in ceea ce priveste echipamentul de alergat!

 Descopera lucrurile care nu trebuie sa ii lipseasca unui pasionat de alergat 

Unul dintre cele mai importante produse pe care le poti achizitiona si exploata in virtutea pasiunii tale pentru alergat este un smart watch, care iti poate inregistra progresul. Unul dintre cele mai performante si in acelasi timp rentabile tipuri este Apple Watch, pe care il gasesti in oferta Altex.ro.

Ceasurile din aceasta gama sunt renumite pentru precizia lor in ceea ce priveste masurarea parametrilor fiziologici, precum bataile inimii, parametrii somnului si nivelul de oboseala determinat pe baza pulsului, temperaturii corpului si a modului in care respiri. 

De asemenea, aceste ceasuri pot cuantifica progresul in activitatile de alergare pe care le practici si pot chiar determina corectitudinea cu care desfasori aceste activitati, cu scopul de iti imbunatati miscarile. Apple Watch aduce si marea inovatie a functiei de alerta de accident.

Aceasta se refera la apelul la 112 pe care ceasul il formeaza in cazul in care, in urma unui contact violent perceput, ceasul nu primeste niciun fel de raspuns din partea ta. Apelul va fi insotit de coordonatele tale geografice din acel moment. In cazul in care nu consideri importanta aceasta functie, o poti dezactiva. 

Un alt element extrem de important in practicarea alergatului este reprezentat de incaltamintea speciala pentru alergat. Incaltamintea pentru alergat are in componenta o talpa ce permite miscari naturale ale muschilor, astfel reducand riscul de intinderi sau luxatii datorate alunecarii.

Un alt avantaj al acestui tip de incaltaminte este simplul confort pe care il ofera, multe dintre perechile de papuci de alergat fiind modelate dupa anatomia exacta a piciorului uman.

Pentru protectia in timpul alergatului este esentiala echiparea cu genunchiere. Aceasta categorie de produse nu protejeaza atat impotriva loviturilor obtinute prin cazaturi, ci mai degraba impotriva luxatiilor sau rupturilor de menisc sau de ligament incrucisat.

Aceste accidentari pot fi atat de grave incat sa iti poata incheia „cariera” de alergator, intrucat creeaza o mare vulnerabilitate a genunchiului si zonei adiacente la viitoare accidentari.  

In concluzie, este important sa fii atent atat la potentialele primejdii pe care le poti intampina in timpul alergatului regulat, cat si la inovatiile care te pot ajuta sa le previi si sa faci achizitii inteligente de care sa te poti bucura pe termen lung.