Covorul pentru camera copilului – cum sa il alegi si de ce este important

Covorul pentru camera copilului – cum sa il alegi si de ce este important

Covorul, un element care se regaseste in foarte multe dintre locuintele noastre si cu care suntem atat de obisnuiti are din ce in ce mai multe roluri in viata noastra.

Daca initial au aparut din necesitatea de a spori caldura din locuinte acum 2500 de ani in Persia, astazi sunt folosite atat ca elemente de decor care pot cu usurinta sa dea personalitate unei camere dar si pentru partea mai practica, anume aceea de a preveni deteriorarea pardoselii, cresterea gradului de confort in locuinta sau protejarea celor mici care se joaca pe jos sau abia incep sa faca primii pasi.

Ti-ai imaginat de multe ori cum ti-ai fi amenajat camera cand erai copil?

Ei bine, poate ca acum esti in postura de parinte si vrei ca toate acele idei sa prinda contur pentru camera copilului tau. In zilele noastre exista o mare varietate de covoare pentru camera copiilor, iar misiunea de a alege un covor cu adevarat potrivit este din ce in ce mai dificila.

Fie ca te gandesti sa alegi un covor colorat pentru copii sau unul intr-o singura nuanta, cum ar fi un covor roz pentru copii, ar trebui sa tii cont de cateva aspecte impoartante cand faci aceasta alegere.

Unul dintre aspectele cele mai importante este alegerea fibrei din care este facut covorul. Materialul trebuie sa fie atat moale si placut la atingere dar si usor de curatat in cazul in care cel mic varsa ceva pe el. Cele mai folosite materiale din care se confectioneaza covoare pentru copii sunt lana, poliesterul si nylonul.

Desi lana este un material natural si rezistent are si dezavantaje pe langa celelalte doua materiale mentionate, precum faptul ca acumuleaza mult praf si este greu de curatat.

Un alt aspect la care trebuie sa ne gandim atunci cand alegem un covor pentru camera copiilor este culoarea, ea trebuie sa fie una vesela si calda dar si rezistenta la murdarie. Un covor in nuante de maro ar putea indeplini cu brio cele doua criterii.

Al treilea aspect este designul covorului. Poti alege sa cumperi un covor care sa aiba ilustrate povesti sau animale care ii plac dar si personaje din desene animate.

Daca vrei sa transformi camera copilului intr-un adevarat loc de joaca in care fiecare element sa poata fi o sursa de inspiratie poti opta pentru un covor interactiv pe care sa fie reprezentate fie diferite jocuri ca sotron, fie labirinturi sau piste pe care cel mic se poate juca cu masinutele.

Mai multe beneficii de partea covorului pentru copii

Daca nu esti convins inca de beneficiile achizitionarii unui covor pentru camera copilului iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui ca raspunsul sa fie unul pozitiv. Covoarele au rol antiderapant si il impiedica pe cel mic sa alunece, sa cada sau sa se raneasca, au rol termic si de antifonare pentru camera micutului tau.

Totodata, covorul este un loc perfect pentru joaca, iar daca alegi un covor care se prezinta sub forma unui joc, micutul tau poate invata cifrele, literele sau animalele .