Cum alegi canapeaua potrivita pentru living

Cum alegi canapeaua potrivita pentru living

Canapeaua reprezinta unul dintre cele mai populare articole de mobilier. Canapelele se regasesc in locuintele fiecareia dintre noi, de cele mai multe ori, canapelele sunt amplasate in living sau sufragerie. Adesea alegem canapele extensibile si pentru dormitoare, deoarece sunt foarte practice mai ales in cazul in care spatiul camerei nu este unul generos, se extind la nevoie si devin un pat confortabil

Canapeaua reprezinta unul dintre cele mai populare articole de mobilier. Canapelele se regasesc in locuintele fiecareia dintre noi, de cele mai multe ori, canapelele sunt amplasate in living sau sufragerie. Adesea alegem canapele extensibile si pentru dormitoare, deoarece sunt foarte practice mai ales in cazul in care spatiul camerei nu este unul generos, se extind la nevoie si devin un pat confortabil.

Cu siguranta canapeaua sau coltarul nu este o piesa de mobilier pe care iti doresti sa o inlocuiesti foarte des , asa ca atunci cand o cumperi trebuie sa te ghidezi dupa cateva criterii simple.

Iar noi te vom indruma in acest sens si iti vom pune la dispozitie un ghid practic de alegere a canapelei sau coltarului pentru locuinta ta, raspunzand la principalele intrebari pe care orice client le va putea avea legate de achizitionarea acestei piese indispensabile in orice casa.

Ce tipuri de canapele si coltare exista?

Pe piata gasesti o serie variata de canapele, principalele categorii ale acestora sunt:

• Canapele cu 2 locuri fixe si extensibile;
• Canapele cu 3 locuri fixe si extensibile;
• Canapele modulare fixe si extensibile;
• Canapele de 4 locuri;
• Canapele de 5 sau 6 locuri;
• Canapele Chesterfield;
• Seturi de canapele;
• Coltare fixe si extensibile;
• Divane;
• Sofale.

Cum iti dai seama de calitatea canapelei sau al coltarului

Canapelele rezistente si de buna calitate sunt grele si solide. Deasemenea, o canapea de buna calitate se aseaza bine pe podea si nu se clatina pe scheletul sau atunci cand este transportata. Daca iti doresti o canapea rezistenta, cauta una robusta cu schelet de lemn. Nu iti putem recomanda o canapea sau un coltar cu cadru metalic sau din plastic, acestea au o durata de viata mai mica si vor trebui inlocuite in scurt timp de la cumparare.

Sezutul canapelei poate fi din perne, arcuri sau saltea relaxa

Sezutul canapelei este un aspect foarte important mai ales pentru o canapea extensibila care pe timpul noptii devine pat. Daca sezutul canapelei este de proasta calitate, acesta se va deforma, iar canapeaua ar trebui schimbata, deoarece nu mai ofera o pozitie confortabila si sanatoasa corpului tau si atunci cand o folosesti pe timp de zi dar si atunci cand doresti sa ai un somn odihnitor pe timpul noptii.

Sunt mai multe variante disponibile pentru sezutul canapelei: arcuri, perne, burete sau saltea. Fiecare dintre aceste variante vine cu avantaje si dezavantaje, in versiuni mai scumpe sau mai ieftine, iar alegerea cea mai potrivita tine de felul in care te simti tu mai confortabil.

Este absolut necesar sa tii cont ca sezutul nu trebuie sa fie foarte moale. El trebuie sa fie confortabil, insa nici moale si nici prea rigid. Este important sa testezi canapeaua inainte sa o achizitionezi, sa te asezi pe ea, sa-i simti rigitatea si materialul si sa alegi in cunostinta de cauza sau daca o cumperi dintr-un magazin online sa te informezi cu privire la politicile de retur.

Noi iti putem recomanda sa te documentezi in descrierile produsului, sa citesti cu atentie specificatiile canapalei. Cele mai multe magazine online ofera descrieri pe intelesul tuturor foarte precise cu privire la materiale, dimensiuni si rezistenta.

Cum trebuie sa arate spatarul unei canapele sau coltar

Daca esti in cautarea unei canapele pentru living si obisnuiesti sa petreci mult timp pe ea, trebuie sa tii cont de spatarul ei. Mai nou a aparut o tendinta in ceea ce priveste modelele de canapele si coltare cu spatare joase.

Desi sunt foarte atractive din punct de vedere estetic, ele nu ofera o pozitie prea confortabila si trebuie sa te gandesti la achizitionarea unor perne aditionale. Noi te sfatuim, in schimb, o canapea sau coltar cu un spatar sau cu perne care sa iti permita sa ai o pozitie cat mai corecta pentru serile in care iti doresti sa urmaresti serialele preferate.

Cum trebuie sa fie pernele canapelei

Pernele de pe spatarul dar si de pe sezutul canapelei sunt cel mai frecvent detasabile si chiar pot avea huse cu fermuar, detasabile. Mai ales in cazul canapelelor si coltarelor extensibile. Materialul cel mai potrivit pentru ele este spuma poliuretanica, fiind foarte rezistanta in timp isi recapata forma initiala rapid. Cu cat mai densa este spuma din perne, cu atat mai grele vor fi si cu atat mai mult timp va rezista coltarul. Asadar, pernele mai grele sunt un semn ca ai de-a face cu un produs de calitate.

Ce materiale exista pentru canapea

Materialul din care este confectionata canapeaua este un aspect extrem de delicat. Trebuie sa te orientezi spre materiale din fibre sintetice, acestea fiind mai rezistente, vor trece cu brio prin nenumaratele curatari la care poti supune canapeaua. Materialele sintetice rezista mai bine in cazul lichidelor care pateaza, deoarece nu sunt la fel de absorbante ca celelalte materiale.

Canapelele din piele sunt si ele o varianta eleganta si stialata, mai ales daca adaugam si fotolii cu acelasi design si avem un living spatios care sa le puna in valoarea. In cazul canapelelor si coltarelor extensibile trebuie sa tineti cont de faptul ca nu sunt foarte confortabile in timpul somnului deoarece nu vor lasa ca pielea ta sa respire.

Majoritatea materialelor vin in o multime de culori si imprimeuri pentru orice gust, iar magazinele de mobila iti pun la dispozitie mai multe variante pentru fiecare model, asa incat ai libertate totala in ceea ce priveste cromatica pe care doresti sa o adoptezi in casa ta.

Dimensiunea potrivita pentru living

In ceea ce priveste dimensiunile canapelei trebuie sa ai in vedere spatiul de care dispui in living sau camera unde doreesti sa o aplasezi dar si de numarul de persoane care o vor folosi. Spre exemplu, o familie numeroasa, care isi vor petrece serile de sambata la un serial in living, va avea nevoie de o canapea pe masura sau un set de canapele.

Atunci cand te gandesti sa achizitionezi o canapea fa masuratorile in camera si nu achizitiona o canapea sau un coltar care sa ocupe tot spatiul. Masuratorile le poti face cu ajutorul unei bande adezive pe care o poti lipi pe podeaua camerei, facand-u-ti o ideie despre spatiul ocupat. Daca in camera deja exista o canapea sau un coltar, il poti masura cu o ruleta si astfel iti vei putea face o ideie.

Este absolut necesar si important sa tii cont si de dimensiunile pe care le va avea atunci cand este extinsa pentru a o putea folosi optim pe timp de noapte. Te sfatuim sa nu pornesti cautarile unei canapele sau coltar inainte sa stii exact dimensiunile maxime in care te poti incadra, deoarece este posibil sa gasesti modele perfecte din toate punctele de vedere, dar prea cu dimensiuni prea mari pentru spatiul de care dispui in locuinta ta.

Aspectul canapelelor si al coltarelor

Aspectul exterior este foarte important al coltarelor si canapelelor, intrucat se reflecta in intreaga incapere, mai ales pentru ca un coltar ocupa cel mai mult spatiu dintr-o incapere comuna. Cromatica si texturile au puterea de a crea ambientul dorit, care sa indemne la buna-dispozitie si relaxare. Astfel, in categoria de coltare si canapele pentruliving puteti gasi produsul cel mai potrivit stilului dumneavoastra.

Ce culoare sa alegi pentru canapea sau coltar

Trendurile se schimba in fiecare an si daca iti doresti o canapea care sa mentina trendul an de an, nu trebuie sa iti faci griji, sa stii ca in alegerea culorilor nu ar trebui sa tii neaparat cont de ele, adesea trendurile se schimba si se intorc anevoios. Noi iti recomandam sa te gandesti la atuurile practice ale culorilor.

O canapea alba, spre exemplu, ar putea fi deosebita, insa este foarte probabil ca ori de cate ori te asezi pe ea sa te ingrijorezi ca o patezi sau murdaresti. Alege o culoare neutra, care sa nu se demodeze (precum gri, bej, maro, negru etc.), dar care sa fie si practica. Acestea sunt usor de combinat cu alte obiecte de mobilier si nu vor trebui curatate foarte des.