Cum au aparut pantofii cu toc?

Cum au aparut pantofii cu toc?

O pereche de pantofi cu toc te va ajuta sa arati perfect in tinutele pe care le porti? Cauti pantofi cu toc gros care sa te ajute sa iti scoti gambele in evidenta si sa arati mai feminina, dar si sa mergi confortabil? Iata mai multe informatii despre acest tip de pantofi.

In ciuda avertismentelor ca pantofii cu toc inalt pot provoca numeroase probleme de sanatate, popularitatea acestui tip de incaltaminte ramane inca in viata multor femei.

Pantofii cu toc sunt frumosi, eleganti si doriti de toate femeile insa un aspect nu ar trebui neglijat si anume: sanatatea. Purtati zi de zi, pantofii cu toc foarte inalt pot provoca dureri ale picioarelor si nu numai. Daca insa alegi sa porti o pereche de pantofi cu un toc jos ( max 8cm) la birou, zi de zi, acest lucru nu pune nici o problema.

Cum au aparut pantofii cu toc

In 1533, Caterina de Medici a purtat tocuri de doi inci (5,08 cm) pentru a impresiona curtea la nunta ei cu Ducele de Orleans, iar nobilimea europeana i-a copiat curand exemplul. In primele zile ale pantofilor cu toc inalt, numai cei bogati si aristocrati isi puteau permite sa-i poarte. Se spune ca, de acolo, a aparut clasicii pantofi stiletto.

Pantofii produsi in masa si-au facut aparitia in douazeci de ani. Rochiile au devenit mai scurte, astfel incat aspectul pantofilor lor era mai important.

Pantofii cu tocuri mai mari de 5 cm si-au facut rapid aparitia si au aparut de asemenea pantofi cu toc subtire foarte eleganti.

Multe femei minione, cum ar fi regina Maria I a Angliei, purtau tocuri inalte pentru a obtine sentimentul de putere pe care il dau oricui ii poarta. Tot atunci, au aparut si culorile indraznete la pantofi, iar femeile au inceput sa poarte si pantofi rosii cu toc sau chiar pantofi din dantela si alte materiale creative.

Constructia de pantofi cu toc inalt forteaza schimbari in postura purtatorului care duc la o deplasare mai senzuala. Pantofii fac ca picioarele purtatorului sa arate mai lungi si creeaza nenumarate iluzii ale formei feminine care este atragatoare pentru ambele sexe.

O pereche de pantofi cu toc inalt va schimba complet modul in care se vede corpul unei persoane.

Mania pantofilor cu toc inalt expusa de personajul Carrie in „Sex and the City” este bine cunoscuta, iar celebritatile de la Hollywood si alte exemple ale elitei sociale sunt frecvent vazute iesind din limuzinele lor pe covorul rosu cu tocuri inalte. Din acest motiv, multe femei se simt mai seducatoare atunci cand poarta o pereche de tocuri inalte. De obicei sunt alesi pantofi cu toc subtire.

Tocurile inalte forteaza calcaiul sa reziste la tot efortul depus la mers, in loc sa distribuie greutatea uniform. Tocurile mai mari de 7 centimetri pun de sapte ori mai multa presiune pe calcai. Deformarile picioarelor, genunchilor si durerile de spate, precum si entorsele gleznei pot rezulta din purtarea tocurilor inalte, mai ales daca nu le porti corect.

De aceea, daca abia acum descoperi pantofii cu toc, cel mai bine ar fi sa te obisnuiesti cu inaltimea, purtand pantofi cu platforma, acestia fiind mai comozi.