Cum sa alegi cele mai potrivite jaluzele

Cum sa alegi cele mai potrivite jaluzele

Jaluzelele sunt deosebit de potrivite pentru intimitate si protectie solara, iar camera poate fi inca asigurata cu suficienta lumina si ventilatie. Exista modele de jaluzele verticale, jaluzele orizontale, rulou, jaluzele moderne, plusate, precum si jaluzele bucatarie. Jaluzelele sunt disponibile pentru utilizare in interior sau in exterior.


Tipurile speciale de jaluzele sunt potrivite pentru toata casa si economisesc energie. Atunci cand cumperi jaluzele, trebuie sa acorzi atentie dimensiunilor ferestrei, alegerii instalarii, materialului si functionarii.

Cand vine vorba de material, poti alege jaluzele verticale sau jaluzele orizontale din aluminium, plastic sau lemn, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Lemnul este un material foarte rezistent, dar nu este extensibil. Este optic de foarte inalta calitate.

In prelucrarea lor, jaluzelele din lemn sunt de obicei mult mai calitative si mai durabile decat alte tipuri de jaluzele. Jaluzelele din lemn sunt foarte durabile si, prin urmare, sunt putin mai scumpe decat jaluzelele din aluminiu. Pe de alta parte, aluminiul poate fi intins, este, de asemenea, foarte durabil si stabil.

Nu se estompeaza la soare si nu devine casant. Deoarece aluminiul poate deveni un conductor de caldura, acesta este vopsit cu un strat special. De asemenea, poti gasi jaluzele orizontale sau verticale in toate culorile.

Avantajele modelelor de jaluzele rulou sunt multiple: ofera o buna intimitate si protectie solara, sunt usor de instalat si sunt adesea folosite ca elemente decorative. Exista modelele de jaluzele rulou folosite atat in exterior, precum si destinate instalarii in interior.

Jaluzelele se instaleaza rapid si nu doar practice, ci si decorative si sunt disponibile in diferite culori si materiale. Spre exemplu poti alege jaluzele moderne, simple pentru ferestre. Tipurile de jaluzele moderne sunt versatile si au proprietati diferite in functie de material. In functie de zona de aplicare, se recomanda un model din material opac, transparent sau semitransparent.

Astazi poti gasi jaluzele plusate care sunt probabil cea mai ieftina si simpla varianta pentru amplasarea la interior. Pentru aceasta se folosesc tesaturi plusate foarte stranse si partial acoperite. Astfel de modele de jaluzele plusate iti decoreaza fereastra si, intr-un mod practic, iti protejeaza, de asemenea, intimitatea.

Te poti bucura de momentele private ale vietii de zi cu zi, relaxat si izolat vizual de lumea exterioara. Desi aceasta solutie de jaluzele atenueaza lumina orbitoare a soarelui, nu produc o intrerupere reala. Prin urmare sunt mai potrivite pentru dormitor. Pe langa aspectul lor modern, modelele de jaluzele bucatarie duble sunt mai presus de toate functionale.

Ele ofera o transparenta reglabila variabil. Aici se foloseste o tesatura pentru jaluzele, care este alternativ transparenta. In functie de cerinte, modelele de jaluzele bucatarie pot fi setate pentru a oferi intimitate sau protectie impotriva razelor solare.

Modelele de jaluzele romane sau pliante sunt deosebit de decorative. Cu bucle de snur incorporate vertical in tesatura, jaluzeaua este stransa sau plisata fara a infasura materialul pe tija axului. Jaluzelele plisate tesute dens, tin lumina soarelui cat mai mult posibil la exterior.

Jaluzelele tip fagure protejeaza si interiorul de caldura. Jaluzelele Nano sunt deosebit de economice si variabile. Tesatura jaluzelelor este gazduita in una sau doua casete mobile, care pot fi impinse variabil inainte si inapoi intre ghidajele laterale.