Cum sa incorporezi in decorul camerei de oaspeti un birou de lucru?

Cum sa incorporezi in decorul camerei de oaspeti un birou de lucru?

In ziua de astazi, amenajarea unui birou de lucru acasa a devenit o necesitate, dar totodata, este mai comod si practic deoarece ne putem combina lucrul si relaxarea intr-o singura incapere.

Este mult mai usor sa lucrezi de acasa avand in vedere ca putem profita de timpul pe care inainte il pierdeam pentru a ajunge la birou si a ne intoarce acasa dupa finalizarea orarului.

Daca la birou ne era mult mai usor sa ne concentram pentru desfasurarea activitatilor, acasa insa, putem fi influentati de o serie de factori care ne pot distrage atentia. De aceea este foarte important locul destinat amplasarii biroului de lucru la tine acasa.

S-a tot discutat despre amenajarea unui birou de lucru in spatii mai putin generoase, fie ca aici ne referim la integrarea acestuia in living sau in dormitor. Dar ce te faci cand ai la dispozitie camera necesara si este destinata oaspetilor?

Daca te numeri printre cei norocosi si ai la dispozitie o camera in plus, noi te putem ajuta cu o serie de sfaturi si idei despre cum sa integrezi un birou de lucru in camera de oaspeti, astfel incat tu sau musafirii tai sa va puteti bucura de confortul si linistea necesara.

Mizeaza pe mobilier adaptabil

Camera de oaspeti este, adesea, destul de limitata in materie de spatiu disponibil. De aceea, este indicat sa folosesti locul intr-un mod cat mai istet.

Pentru a putea sa integrezi un birou incapator si confortabil in camera pentru musafiri, inspira-te din mai multe modele de canapele extensibile si alege una cat mai adaptabila. Apoi, opteaza si pentru un birou care se poate strange si extinde. Astfel, pe timpul noptii vei obtine un pat confortabil si incapator, iar ziua vei avea o canapea moderna si un spatiu de lucru generos.

Fixeaza biroul pe perete

Cand spatiul este limitat, este timpul sa treci la variante creative. Daca nu ai suficient loc pentru un birou clasic, poti crea unul pe perete. Ai nevoie de o placa din lemn sau din alt material rezistent, destul de lata pentru a putea sustine un laptop si alte accesorii utile (o tastatura, un mouse, o boxa, carti sau agende).

Alege un perete care dispune de spatiu liber, de preferat cel de langa fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala pe timp de zi. Evita sa plasezi „biroul” pe peretele opus geamurilor, caci razele soarelui vor face aproape imposibila operarea unui PC sau laptop.

Asigura-te ca placa de material este pozitionata perpendicular pe perete, verifica daca totul este drept, apoi fixeaza foarte bine lemnul in perete, cu suruburi speciale. Fixarea este cel mai important pas, asa ca nu te grabi!

Adopta stilul scandinav

Designul scandinav este minimalist, placut vizual si, cel mai important, perfect functional. Pentru a optimiza camera de oaspeti, adopta si tu acest stil simplu si eficient. Alege mobilier cat mai usor, cu linii drepte si in nuante cat mai deschise.

Mergi pe tonuri de gri, bej, bleu foarte deschis sau chiar alb. Combina aceste culori cu lemnul natur, sticla sau metal.

Opteaza pentru un birou cat mai subtire, cu picioare drepte, ceva mai generos pe lungime si mai putin pe latime. Alege un scaun la fel de simplu, cu spatar sau fara, perfect pentru una sau mai multe ore de lucru.

Adapteaza si patul, alegand o saltea confortabila, pe un cadru simplu, din lemn. Adauga o perdea lila sau galbena si fete de perna cu imprimeuri abstracte. Vei obtine un decor elegant, simplu si primitor.

Mareste vizual spatiul prin corpurile de iluminat

Pentru a te simti cat mai confortabil la birou, ai nevoie de spatiu. De aceea, este important sa pastrezi un design ordonat si sa creezi impresia de loc aerisit. De aceea, dupa ce cumperi un birou si il pozitionezi in camera, asigura-te ca acesta este iluminat corect.

Alege o lampa cu picior mai lung si brat mobil, pe care sa o plasezi chiar langa birou. Opteaza pentru becuri cu lumina alba, cu intensitatea ajustabila.

In caz contrar, daca vei cumpara o lampa mica, ce se asaza chiar pe suprafata biroului, aceasta va ocupa foarte mult spatiu si va crea senzatia de inghesuiala.

Alege un scaun ergonomic

Alegerea unui scaun de birou nu trebuie sa reprezinte un proces stresant sau obositor, de fapt ar trebui sa reprezinte un moment de satisfactie, deoarece vei beneficia in sfarsit de confortul de care ai atat de mult nevoie atunci cand stai la birou.

Atunci cand alegi un scaun ergonomic trebuie sa fii atent in alegerea unui model care sa iti sustina in mod corespunzator spatele si care te ajuta sa eviti solicitarea inutila a coloanei vertebrale, a gatului si a umerilor.

Specialistii ne recomanda sa optam pentru un scaun ergonomic care sa ne ofere flexibilitate maxima in ajustarea pozitiei, iar daca esti nevoit sa petreci un anumit numar de ore stand pe scaun la birou, achitioneaza un scaun ergonomic confectionat dintr-un material calitativ.

Amenajeaza-ti biroul de lucru la tine acasa tinand cont de ideile si sfaturile de mai sus, dar si de faptul ca acesta trebuie sa indeplineasca toate cerintele tale si axeaza-te intotdeauna pe functionalitate si eficientizare.